Vaccinatiecampagne KNMVD

Vaccinatiecampagne KNMVD

Nieuwsbericht

Vaccinactiegraad Nederlandse huisdieren veel te laag

In Nederland steken goed te voorkomen dierziektes regelmatig de kop op. Dat komt onder andere doordat (uit het buitenland gehaalde) pups dikwijls drager van besmettelijke dierziekten zijn. Veel van deze ziektes zijn met vaccineren te voorkomen, maar helaas laat niet iedereen hun kat, hond of konijn regelmatig vaccineren. De groepsimmuniteit is daarmee te laag om deze ziektes compleet uit te bannen. Om onnodig dierenleed te voorkomen roepen we samen met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) diereneigenaren op om hun honden, katten en konijnen te vaccineren.

Van besmettelijke virussen zoals Parvo en Kattenziekte kunnen dieren ernstig ziek worden, en soms zelfs overlijden. Hoewel er effectieve vaccins tegen deze ziektes beschikbaar zijn, is de vaccinatiegraad in Nederland veel te laag. Slechts 55% van de honden, 25% van de katten en 16% van alle konijnen wordt gevaccineerd. Als er te weinig dieren beschermd zijn door vaccinatie kunnen virussen en bacteriën zich snel verspreiden. De vaccinatiegraad moet gemiddeld genomen 70% zijn om groepsimmuniteit te bereiken.

Titeren
Wie zijn dier op maat wil laten inenten, of twijfels heeft over de bescherming van een pup uit het buitenland, kan ook kiezen voor titeren. In dat geval wordt een bloedtest gedaan, waarbij de hoeveelheid antistoffen in het bloed wordt vastgesteld. Alleen bij te weinig antistoffen is er een inenting nodig. Wij kunnen u informeren of titeren past bij de situatie van uw dier.

Vragen?
Wil je meer weten over het vaccineren van je huisdier? Of wil je een vaccinatieafspraak maken? Dan kunnen jullie contact met ons opnemen. (0591-686666)

 

https://www.knmvd.nl/app/uploads/2022/02/Vaccinatiecampagne-leaderbord-728x90p.png

 

Sterkliniek Emmen

Vreding 6
7811 AZ Emmen
info@sterkliniekemmen.nl

0591-686666

Niet-urgente vragen

Heeft u vragen over voeding, ontvlooien, vaccinaties of iets anders? Stuur ons dan een mailtje. Vaak heeft u binnen 2 á 5 dagen een reactie van ons terug.

Mailen

Openingstijden tijdens feestdagen

Tijdens feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. Klik hier voor meer informatie

Aangepaste openingstijsen