Dermatologie

Dermatologie

We hebben in de praktijk bijna dagelijks te maken met dieren die huidproblemen of -klachten hebben. Het is vaak een ingewikkeld probleem waarvoor de oplossing niet kant en klaar beschikbaar is. Op zoek naar een goede behandeling hebben we verschillende onderzoeksmethoden ter beschikking:

  • Naast een algemeen onderzoek doen wij ook onderzoek op huidparasieten. Mocht het nodig zijn nemen wij een huid afkrabsel voor microscopisch onderzoek.
  • Ook onderzoek naar de aanwezigheid van allergieën kan belangrijk zijn. Als er aanwijzingen zijn voor het bestaan van een voedselallergie kunnen we met behulp van speciale anallergene dieetvoeding of eliminatie diëten misschien vaststellen of hier de oorzaak voor de problemen ligt. Ook door middel van allergietesten hebben we de mogelijkheid om meer informatie te ontvangen over de aanwezigheid en oorzaken van atopie.
  • Soms nemen we biopten van de huid om door middel van cel onderzoek meer informatie te verkrijgen.
  • Als er sprake kan zijn van een bacteriële- en/of gistinfectie nemen we swaps van de huid af voor het kweken van bacteriën en gisten en voor het bepalen van de gevoeligheid voor antibiotica.

We zullen er, samen met u, alles aan doen om de klachten bij uw huisdier te verminderen.

Spoedgeval?

Heeft u een spoedgeval, bel ons. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Sterkliniek Emmen

Vreding 6
7811 AZ Emmen
info@sterkliniekemmen.nl

0591-686666

Niet-urgente vragen

Heeft u vragen over voeding, ontvlooien, vaccinaties of iets anders? Stuur ons dan een mailtje. Vaak heeft u binnen 2 á 5 dagen een reactie van ons terug.

Mailen

Openingstijden tijdens feestdagen

Tijdens feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. Klik hier voor meer informatie

Aangepaste openingstijsen