Orthopedie

Orthopedie

Orthopedie is de geneeskunde van het bewegingsapparaat; de botten, gewrichten, banden, pezen en spieren. Orthopedische klachten kunnen ontstaan als gevolg van aangeboren afwijkingen, maar ook  door trauma en/of bij artrose (slijtage).

Dhr. E. Steerenberg is bij ons de dierenarts met bijzondere interesse voor deze problemen. Tijdens het kreupelheidsonderzoek, wat langer kan duren dan een normaal onderzoek, besteedt hij als eerste aandacht aan hoe het dier loopt. Daarna volgt een uitgebreid klinisch onderzoek. Er is veel kennis en ervaring nodig om dit soort problemen goed te kunnen beoordelen. Deze kennis en ervaring heeft hij opgedaan in de 25 jaar dat hij patiënten behandelt en nationale en internationale nascholing volgt.

Daarnaast hebben we de mogelijkheid om digitale röntgenfoto’s te maken. Deze digitale röntgenfoto’s zijn beter van kwaliteit dan normale röntgenfoto’s en kunnen per e-mail worden verstuurd naar de eigenaar of naar een andere specialist voor overleg. Als er uit de diagnose blijkt dat er een operatie nodig is, dan kan dat vaak ook bij ons. In sommige gevallen zal hij uw dier, in overleg met u, doorverwijzen naar een specialist.

Dhr. E. Steerenberg is ook bevoegd tot het maken van officiële HD (heupdysplasie)/ED (elleboogdysplasie) röntgenfoto’s bij dieren waar bijvoorbeeld mee gefokt gaat worden. Ook voor aankoopkeuringen van honden waarbij zowel klinisch als röntgenologisch onderzoek gewenst is, kunt u bij hem terecht.

Spoedgeval?

Heeft u een spoedgeval, bel ons. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Sterkliniek Emmen

Vreding 6
7811 AZ Emmen
info@sterkliniekemmen.nl

0591-686666

Niet-urgente vragen

Heeft u vragen over voeding, ontvlooien, vaccinaties of iets anders? Stuur ons dan een mailtje. Vaak heeft u binnen 2 dagen een reactie van ons terug.

Mailen