Orthopedie

Orthopedie

Orthopedie is de geneeskunde van het bewegingsapparaat; de botten, gewrichten, banden, pezen en spieren. Orthopedische klachten kunnen ontstaan als gevolg van aangeboren afwijkingen, maar ook door trauma en/of bij artrose (slijtage).

Dhr. E. Steerenberg is bij ons de dierenarts met bijzondere interesse voor deze problematiek. Als eerste wordt er een kreupelheidsonderzoek gedaan. Dit kan wat langer duren dan een normaal consult, als eerste besteedt hij aandacht aan hoe het dier loopt. Daarna volgt een uitgebreid klinisch onderzoek. Er is veel kennis en ervaring nodig om dit soort problematiek goed te kunnen beoordelen. De kennis en ervaring heeft hij opgedaan in de 25 jaar dat hij patiënten behandelt. Ook volgt hij nationale en internationale nascholingen.

Daarnaast hebben we de mogelijkheid om digitale röntgenfoto’s te maken. Deze digitale röntgenfoto’s zijn beter van kwaliteit dan normale röntgenfoto’s en kunnen wij per e-mail naar de eigenaar of voor overleg naar een specialist versturen. Mocht er uit de diagnose blijken dat er een operatie nodig is, dan kan dat vaak ook bij ons. In sommige gevallen zal hij uw dier doorverwijzen naar een specialist dit gaat altijd in overleg met u.

Dhr. E. Steerenberg is ook bevoegd tot het maken van officiële HD (heupdysplasie)/ED (elleboogdysplasie) röntgenfoto’s bij dieren waar bijvoorbeeld mee gefokt gaat worden. Ook voor aankoopkeuringen van honden waarbij zowel klinisch als röntgenologisch onderzoek gewenst is, kunt u bij hem terecht.

Spoedgeval?

Heeft u een spoedgeval, bel ons. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Sterkliniek Emmen

Vreding 6
7811 AZ Emmen
info@sterkliniekemmen.nl

0591-686666

Niet-urgente vragen

Heeft u vragen over voeding, ontvlooien, vaccinaties of iets anders? Stuur ons dan een mailtje. Vaak heeft u binnen 2 á 5 dagen een reactie van ons terug.

Mailen

Openingstijden tijdens feestdagen

Tijdens feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. Klik hier voor meer informatie

Aangepaste openingstijsen