Röntgen

Röntgen

We beschikken op de kliniek over een digitaal röntgenapparaat. Digitale röntgen betekent niet dat de straling anders is, maar dat het beeld dat wordt gevormd tijdens de röntgenfoto digitaal wordt verwerkt. Ons apparaat is zo snel dat we binnen 3 seconden de gemaakte foto al op het scherm hebben. Dit geeft ons de kans om uw dier goed en snel te röntgenen.

Een ander voordeel, naast snelheid, van digitale röntgen is dat we de gemaakte foto’s nog kunnen bewerken. We kunnen bijvoorbeeld een foto vergroten, de kleur aanpassen, er tekst bij zetten of afstanden meten. Daarna wordt de foto digitaal opgeslagen en bewaard. Ook kunnen we op verzoek de foto’s voor de eigenaar op een CD-rom zetten of in email versturen.

Op een röntgenfoto zijn naast veel organen in de borst- en buikholte vooral de botten goed te beoordelen. Hebben we extra informatie nodig dan kunnen we bijvoorbeeld met wat lucht of een jodiumoplossing in de blaas of een bariumoplossing in de maag een duidelijker beeld krijgen. Zo zijn er vele opties om te zien wat er wel of niet met het dier aan de hand is. Nadat de foto’s zijn gemaakt kunnen we deze direct met u bespreken. Een enkele keer is het nodig om een dier te sederen voor een foto bijvoorbeeld als het dier in een lastige positie moet liggen of erg stil. Voor een sedatie (roesje) moet het dier moet nuchter zijn.

Spoedgeval?

Heeft u een spoedgeval, bel ons. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Sterkliniek Emmen

Vreding 6
7811 AZ Emmen
info@sterkliniekemmen.nl

0591-686666

Niet-urgente vragen

Heeft u vragen over voeding, ontvlooien, vaccinaties of iets anders? Stuur ons dan een mailtje. Vaak heeft u binnen 2 á 5 dagen een reactie van ons terug.

Mailen

Openingstijden tijdens feestdagen

Tijdens feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. Klik hier voor meer informatie

Aangepaste openingstijsen