Bloed
Soms is aanvullend onderzoek nodig om een goede diagnose te kunnen stellen bij uw huisdier. Om een beter beeld te kunnen krijgen van de conditie of aandoening is het soms nodig om bloed af te nemen van uw huisdier. Wij nemen bloed af van honden en katten, maar ook van een vogel of konijn.
Onze hoofdvestiging aan de Vreding in Emmen heeft een modern, uitgebreid laboratorium waarin we verschillende waarden in het bloed kunnen meten. Het grootste deel kunnen we dus zelf bepalen binnen onze praktijk, snel en gemakkelijk. Soms moet het bloed echter doorgestuurd worden naar een laboratorium elders, voor specifieke bepalingen zoals DNA of bepaalde vogelziekten.
Wat kunnen we zelf zoal meten?
Skyla: Via de ‘Skyla’ kunnen we de grootste vitale organen controleren. We meten hier o.a. de lever- en nierfuncties, eiwitten, glucose en natrium-kalium.
Cube: Met dit apparaat kunnen we o.a. de schildklier functie van uw hond of kat vaststellen. Maar ook het phenobarbital- gehalte (epilepsie) in het bloed van uw huisdier bepalen, progesteron bepalen bij een teef voor de dekking of de galzuren bepalen bij leverpatiënten.
Smart: Met de ‘Smart’ kunnen we bepalen of er een ontstekingsbeeld in het bloed te zien is, we kunnen meten hoeveel bloedplaatjes, witte- en rode bloedcellen er aanwezig zijn. Tevens kunnen we zien of uw dier bloedarmoede heeft.
FelV-FIV test: Met een ‘snel-test’ kunnen we heel snel vaststellen of uw kat besmet is met het kattenleukemievirus of kattenaids.