Thuisvisite

Thuisvisite

Al meer dan 30 jaar is het mogelijk om onze dierenartsen aan huis te ontvangen i.p.v een bezoekje aan de kliniek te brengen.

Waarom?

Een bezoek kan om meerdere redenen een stressvolle onderneming zijn voor het dier en/of de eigenaar. Het kan zijn dat het dier teveel stress ervaart tijdens de autorit of tijdens het bezoek aan de kliniek. Het kan ook zo zijn dat de eigenaar, wellicht vanwege de reden van het bezoek, teveel stress ervaart. Hoewel het trainen van een bezoek aan de kliniek, het wachten in de wachtruimte en het lichamelijk onderzoek op de behandeltafel bij de meeste huisdieren resulteert in een stress-vrij bezoek, zijn daar altijd uitzonderingen in. Hier kan een thuisvisite uitkomst bieden.

Wanneer is een thuisvisite wel mogelijk

Een thuisvisite kan om meerdere redenen praktisch zijn. Bijvoorbeeld:

  • U heeft één of meerdere huisdieren die een bezoekje aan de dierenkliniek als zeer stressvol ervaren.
  • U heeft één of meerdere huisdieren die het vervoer naar de dierenkliniek als zeer stressvol ervaren.
  • U thuis rustig afscheid van uw huisdier wilt nemen wanneer hij of zij ingeslapen moet worden.
  • U heeft moeite om uw huisdier in het reismandje te krijgen.
  • U heeft geen vervoer om naar de kliniek te komen.

Voor veel van bovenstaande redenen is het mogelijk om uw huisdier te trainen. Dit is een oplossing waar zowel u als uw huisdier op de lange termijn veel baat bij heeft. Zo’n training kost echter wel veel tijd en geduld. Om die reden kan een thuisvisite in de tussen liggende tijd een goed alternatief zijn.

Let op: het plannen van een thuisvisite kost meer tijd dan een reguliere afspraak, dit i.v.m reistijden. Daarom is het vaak niet mogelijk om op dezelfde dag een thuisvisite te realiseren. Houd hier rekening mee bij het maken van de afspraak. Het kan daardoor soms ook voorkomen dat u echt naar de kliniek moet komen omdat uw huisdier of de aandoening van uw huisdier niet zo lang kan wachten.

Wanneer is een thuisvisite niet mogelijk

Wanneer is het niet praktisch om een thuisvisite af te spreken:

  • Als er nader onderzoek gewenst is, zoals een röntgenfoto, bloedafname of een echo.
  • Als uw huisdier een behandeling moet ondergaan waarbij een verdoving (roesje) nodig is.
  • Wanneer uw huisdier opgenomen moet worden.

Trainen

Ervaart u of uw huisdier teveel stress tijdens een bezoek aan onze dierenkliniek? Wij geven u graag tips en helpen u en uw huisdier graag om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Hier vast enkele tips:

  1. Bezoek
    Het helpt als uw dier niet bij elk bezoek ‘op tafel’ hoeft. Kom daarom gerust langs om gewoon even de hond aan de wachtruimte te laten wennen. Lekker snuffelen en misschien gelijk even het staan op de weegschaal oefenen. Wij helpen graag! Het brengen van snoepjes en knuffels is één van de leukste onderdelen van ons werk en helpt uw huisdier om een positieve associatie te ontwikkelen met een bezoek aan de dierenarts.
  2. Spreekkamer
    Is uw huisdier pas zenuwachtig als hij of zij de spreekkamer in moet of pas als hij/zij de behandeltafel op moet? Wij nemen graag de tijd om uw huisdier te laten wennen aan de ruimte en de tafel. Neemt u een speeltje mee? Wij verzorgen de snoepjes en de knuffels.
  3. Witte jas
    Ervaart uw huisdier pas stress als hij/zij iemand in de ‘witte jas’ ziet? Ook dan helpen we graag om de associatie met een persoon (dierenarts of assistente) in de wit jas prettig te maken.
  4. Drukte 
    Vaak handiger om langs te komen op een moment waarop het relatief rustig is in de wachtruimte. Neem van te voren even telefonisch contact met ons op zodat wij met u een tijd kunnen afspreken.

Meerdere factoren beïnvloeden de voortzetting van de training. Sommige dieren voelen zich nu eenmaal eerder op hun gemak dan andere. Het is aan te raden om de training meerdere malen te herhalen over een periode van enkele weken (of als nodig zelfs maanden).

Investeren in een paar minuten trainen kan een dier een leven lang helpen. Wij helpen daar graag aan mee.

Spoedgeval?

Heeft u een spoedgeval, bel ons. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Sterkliniek Emmen

Vreding 6
7811 AZ Emmen
info@sterkliniekemmen.nl

0591-686666

Niet-urgente vragen

Heeft u vragen over voeding, ontvlooien, vaccinaties of iets anders? Stuur ons dan een mailtje. Vaak heeft u binnen 2 á 5 dagen een reactie van ons terug.

Mailen

Openingstijden tijdens feestdagen

Tijdens feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. Klik hier voor meer informatie

Aangepaste openingstijsen