Tandheelkunde

Tandheelkunde

Net als bij mensen is het van belang dat het gebit van uw huisdier jaarlijks wordt gecontroleerd. Daarbij gaat het niet alleen om de tanden en kiezen maar ook om de conditie van het tandvlees. Bij de gebitscontrole wordt dan ook direct de gehele bek geïnspecteerd op eventuele ontstekingen. Mocht er een gebitsreiniging nodig zijn gaat uw huisdier altijd onder narcose.

Wij beschikken over een professionele tandheelkundige apparaten. Hiermee is het mogelijk om te boren en frezen indien noodzakelijk. Het gebit wordt na de behandeling gepolijst, met een speciale polijstpasta, om recidive te voorkomen. Voor de gebitten waar verder onderzoek bij nodig is hebben wij een digitale tandheelkundige röntgen.

Ook voor gebitsproblemen bij het konijn kunt u bij ons terecht. Het gebit van een konijn groeit altijd door, hierdoor kunnen ze last krijgen van lange snijtanden (olifantstanden) of van kiezen met haken. Dit kunnen wij met onze apparaten vakkundig behandelen zodat uw konijn weer optimaal kan eten en knagen.

Wij hebben twee dierenartsen in onze praktijk die zich gespecialiseerd hebben in gebitsbehandelingen. Maakt u een afspraak voor uw huisdier ivm gebitsproblemen, wordt uw huisdier altijd bij deze dierenartsen ingeplant.

Fransje Alen-Davids  is onze gebittenspecialist voor konijnen.

Spoedgeval?

Heeft u een spoedgeval, bel ons. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Sterkliniek Emmen

Vreding 6
7811 AZ Emmen
info@sterkliniekemmen.nl

0591-686666

Niet-urgente vragen

Heeft u vragen over voeding, ontvlooien, vaccinaties of iets anders? Stuur ons dan een mailtje. Vaak heeft u binnen 2 dagen een reactie van ons terug.

Mailen