Tandheelkunde

Tandheelkunde

Net als bij mensen is het van belang dat het gebit van uw huisdier jaarlijks wordt gecontroleerd. Daarbij gaat het niet alleen om de tanden en kiezen maar ook om de conditie van het tandvlees. Bij de gebitscontrole wordt dan ook direct de gehele bek geïnspecteerd op eventuele ontstekingen. Mocht er een gebitsreiniging nodig zijn gaat uw huisdier altijd onder narcose.

Wij beschikken over professionele tandheelkundige apparaten. Hiermee is het mogelijk om te boren en te frezen indien noodzakelijk. Het gebit wordt na de behandeling gepolijst, met een speciale polijstpasta, om recidive te voorkomen. Voor gebitten waar verder onderzoek bij nodig is hebben wij een digitale tandheelkundige röntgen.

Niet alleen uw hond of kat kan problemen krijgen met het gebit maar ook andere huisdieren, denk daarbij aan uw konijn, cavia of reptiel?

Helaas kunnen dieren ons niet vertellen als zij last hebben van hun gebit. Wij merken het vaak pas als we een vreemde geur in de bek ruiken, of als het dier minder gaat eten of gaat kwijlen.

In de maand februari kunt u bij de assistenten terecht voor een gratis gebitscontrole van uw huisdier. Wij werken hiervoor op afspraak. Tevens wordt het gebit ieder jaar door de arts bekeken tijdens de jaarlijkse  vaccinaties.

Wij hebben dierenartsen in onze praktijk die zich gespecialiseerd hebben in gebitsbehandelingen. Voor de hond en de kat is dit Fransje Alen-Davids. Voor de overige dieren is dit diersoort specifiek.

Wilt u een afspraak maken voor uw huisdier i.v.m gebitsproblemen, dan wordt uw huisdier altijd bij de juiste dierenarts ingepland.

Spoedgeval?

Heeft u een spoedgeval, bel ons. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Sterkliniek Emmen

Vreding 6
7811 AZ Emmen
info@sterkliniekemmen.nl

0591-686666

Niet-urgente vragen

Heeft u vragen over voeding, ontvlooien, vaccinaties of iets anders? Stuur ons dan een mailtje. Vaak heeft u binnen 2 á 5 dagen een reactie van ons terug.

Mailen

Openingstijden tijdens feestdagen

Tijdens feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. Klik hier voor meer informatie

Aangepaste openingstijsen