Ons Team

Ons Team

Ello Steerenberg

Dierenarts/ Eigenaar

Mijn naam is Ello Steerenberg. Ik ben geboren en opgegroeid in Leeuwarden. Na mijn Gymnasium volgde er een fantastische studententijd in Utrecht. Zowel op de middelbare school als in mijn studententijd speelde ik met veel plezier in een band. In Utrecht was ik bovendien actief bij studentenverenigingen. Nadat ik in 1993 was afgestudeerd, ben ik in 1994 bij de p raktijk in Emmen terecht gekomen en werd ik in 1996 mede-eigenaar. Van jongs af aan wilde ik maar 1 ding worden en dat was dierenarts. En zo is het ook gebeurd. Mijn grootste hobby is no g steeds mijn vak. Mijn vrouw en ik hebben een fijn gezin met 3 gezellige dochters en wonen heerlijk buiten in klein Drentsch dorp. Bij ons wonen bovendien hond Sjakie (jong en onstuimig), 2 katten (Ukkie en Rinus) en 2 ratjes. Sinds mijn studie heeft de orthopedie mijn speciale voorliefde en daarom heb ik me er extra in verdiept. Ik behandel op de praktijk veel dieren met kreupelheidsproblemen. De praktijk en het team zijn mijn grote trots. Het welzijn van de dieren, de service voor de klant en de kwaliteit van het werk staan nummer 1. Daarnaast is het gewoon erg gezellig!

Fransje Alen- Davids

Dierenarts/ Eigenaar

Ik ben Fransje Alen-Davids, geboren en getogen in Zeist. De interesse in de natuur en de dieren heb ik al van jongs af aan meegekregen. Thuis mocht ik altijd dieren houden, zolang ik er maar goed voor zorgde. Het was al heel snel duidelijk dat ik dierenarts wilde worden. Na een geweldige tijd op het atheneum volgde een nog mooiere tijd bij de universiteit diergeneeskunde in Utrecht. Studeren was hard werken maar het studentenleven één groot feest. In 2000 ben ik afgestudeerd en direct begonnen bij ’t Hooy Velt, eerst in loondienst en een jaar later als mede-eigenaar. Het mooie aan het vak dierenarts is de afwisseling, elke dag is een uitdaging. Mijn speciale interesses liggen bij de tandheelkunde, chirurgie en de knaagdieren. Van mijn hobby heb ik mijn werk kunnen maken. De praktijk is mijn grote trots en het is er nog gezellig ook! Ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben we 2 geweldige kinderen. In mijn vrije tijd ben ik veel bij mijn gezin, maar als het even kan werk ik in de tuin en sport ik graag. Ook nu hebben we veel huisdieren om ons heen waar we met z’n allen veel plezier aan beleven.

Marjoleine Veldkamp

Dierenarts/ Eigenaar

Gijs Lips

Dierenarts

Mijn naam is Gijs Lips en ik ben geboren en opgegroeid in Breda. Sinds 2003 ben ik afgestudeerd als dierenarts in Utrecht. Al zolang als ik mij kan herinneren wilde ik dierenarts worden en tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier als dierenarts. Sinds april 2005 ben ik werkzaam bij dierenkliniek ’t Hooy Velt, vanaf 2018 Sterkliniek Dierenartsen Emmen, een gezellige praktijk met een ontspannen sfeer. Het behandelen van gezelschapsdieren is voor mij erg leuk en afwisselend werk en veel vakgebieden vind ik leuk. Mijn speciale interesse ligt bij het behandelen van vogels. Ik woon in Emmen samen met mijn vrouw, twee kinderen en twee katten. Mijn hobby’s zijn klarinet spelen en klassieke muziek.

Fredie Aal

Dierenarts

Mijn naam is Fredie Aal en ik ben afkomstig uit Friesland. Als klein meisje wist ik al dat ik dierenarts wilde worden. Ik ben opgegroeid in een huis vol met dieren en de weekenden stonden in het teken van de paardensport. Na de middelbare school ben ik gestart in Gent met de studie diergeneeskunde, waarna ik een jaar later overgestapt ben naar de Universiteit Utrecht. Het was een enorme leerzame en gezellige tijd! In 2018 studeerde ik af en heb toen eerst in twee andere klinieken gewerkt. Sinds mei 2021 werk ik bij Sterkliniek Emmen. Mijn interesses liggen met name bij de chirurgie, bijzondere dieren, spoed- en opnamepatiënten en ik heb een voorliefde voor (de oudere) kat. Ik woon samen met mijn vriend, hond Maki, kat Jip en drie kippetjes. Mijn hobby’s zijn reizen, paardrijden en lekker eten.

Doortje van Rekuum

Dierenarts

Onze Paraveterinairen

Anje Groeneveld

Assistente

Mijn naam is Anje. Ik werk sinds 1999 bij Dierenkliniek ’t Hooy Velt. Ik heb hier in 1998 stage gelopen tijdens mijn opleiding bloemschikken-binden/dierverzorging. Tijdens die opleiding heb ik ook de opleiding van de LOI paraveterinair gevolgd. Toen ik deze opleidingen afgerond had, kon ik na een paar maanden echt aan het werk als paraveterinair bij ’t Hooy Velt. Ik ben erg trots dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en ik ga met veel plezier naar mijn werk. Geen dag is hetzelfde en je leert heel veel mensen en hun dieren kennen. Meestal onder leuke omstandigheden, maar er zijn ook minder leuke momenten en ik vind het fijn om mensen dan een hart onder de riem te steken en ze te begeleiden. Verder doe ik samen met een collega het apotheekbeheer. Het volgen van cursussen en nascholing vind ik ook erg leuk en leerzaam, ik vind het erg belangrijk om goed op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen Thuis ben ik druk met mijn gezin. Mijn grote passie naast dieren is op vakantie gaan naar Oostenrijk. Verder hebben wij thuis een jukebox waar we geregeld oude singles voor gaan zoeken.

Anja Wolbers

Assistente

Rinette Mol

Assistente

Sinds 2006 ben ik afgestudeerd en werkzaam als paraveterinair. In februari 2007 ben ik bij ’t Hooy Velt begonnen. Ik houd mij graag bezig met gebitten van honden en katten, tevens verdiep ik mij steeds meer in het gedrag van honden en katten. Hiervoor volg ik meerdere opleidingen of nascholing. Van huis uit ben ik opgegroeid met vele diersoorten waaronder ook honden en katten waar ik inmiddels niet meer zonder kan leven. Zelf heb ik dan ook 2 honden en 3 katten. Naast de beesten houd ik erg van mooi weer en tuinieren.

Moniek Robben

Assistente

Mijn naam is Moniek. Ik ben opgegroeid in Emmen, in 2008 heb ik mijn Diploma gehaald in Barneveld voor Paraveterinair. Ik ben begonnen met werken bij Dierenartspraktijk Peteroff, wat later DAP De Grint is geworden en vanaf juni 2018 gefuseerd is met ’t Hooyvelt tot Sterkliniek Dierenartsen Emmen. Sinds 2011 woon ik samen met mijn vriend en inmiddels 2 prachtige dochters en onze jackrussel Max. Ik doe mijn werk met enorm veel plezier. Ik hou van de afwisseling van het werk. Geen dag is het zelfde! Contact met de klanten vind ik erg leuk!

Martine Wiering

Assistente

Hallo, mijn naam is Martine Wiering. In november 2011 ben ik afgestudeerd als paraveterinair aan de AOC Terra en ben sinds november 2012 werkzaam bij Sterkliniek Dierenartsen Emmen, voorheen ’t Hooy Velt. Het werk is erg afwisselend, geen dag is hetzelfde, dit maakt het werk voor mij heel mooi. In de praktijk gaat mijn speciale interesse uit naar het begeleiden van patiënten met overgewicht. Ik begeleid dan ook eigenaren met hun dieren in het afvallen door middel van een afvalprogramma (SlimFit). Ik ben een kattenliefhebster en heb thuis twee katten, een Main Coon en een kruising Main Coon x Ragdoll (Bink en Macho). Ook heb ik twee konijnen en goudvissen. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, wandel ik graag en ben ik veel bezig met paarden (rijden, verzorgen en alles wat erbij komt kijken).

Emmy Fransen

Assistente

Mijn naam is Emmy Fransen. In mei 2014 ben ik afgestudeerd als paraveterinair en in november ben ik begonnen bij ’t Hooy Velt, waar ik sinds 2013 met regelmaat stage heb gelopen. Van kleins af aan ben ik al een echte dierenvriend. Het werk is heel afwisselend en je weet nooit wat de dag je brengt. Zelf heb ik thuis een Duitse dog, vier alpaca’s, een Vlaamse reus en twee hangbuikzwijnen. Ook loop ik graag tussen de koeien op een melkveebedrijf en loop ik graag met de hond in het bos. Daarnaast mag ik graag uitgaan en ben ik regelmatig in het zwembad te vinden.

Bianca Kamperman

Assistente

Mijn naam is Bianca. Sinds juli 2014 ben ik werkzaam als dierenartsassistente en sinds de fusie van juni 2018 assistente bij Sterkliniek Dierenartsen Emmen.

Zo lang ik mij kan herinneren heb ik altijd al met dieren willen werken en door de opleiding tot paraveterinair te volgen heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. De afwisseling van de werkzaamheden, de vele verschillende dieren en het contact met de mensen maken dit tot een erg leuk beroep.

In juni 2021 heb ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur afgerond.

Thuis heb ik vier huisdieren. Twee hele lieve Australian Shepherds en twee Ragdoll katten.
Met de honden maak ik vele lange wandelingen in de bossen. Met één ben ik actief in de hondensport Agility, ook op wedstrijd niveau. Met de ander ben ik actief in de hondensport Hoopers. Het zijn twee heel erg verschillende karakters, maar beide mijn maatjes.

Laura Schrik

Assistente

Mijn naam is Laura. Ik ben in 2000 afgestudeerd als paraveterinair. Na mijn studie heb ik ongeveer 5 jaar als paraveterinair gewerkt. Ben daarna weer terug de schoolbanken in geweest en heb 11 jaar mijn eigen dierenspeciaalzaak gehad. Hier ben ik in 2018 mee gestopt en sindsdien weer aan het werk als paraveterinair. Sinds 1 mei 2019 mag ik deel uitmaken van het team van Sterkliniek Dierenartsen Emmen. Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke dag anders is en je veel mensen en hun dieren leert kennen. Ik vind het dan ook altijd erg leuk als eigenaren weer samen met hun dier blij en tevreden naar huis gaan en de zorg, die kan variëren van een enting tot aan een opname of operatie, weer goed is verlopen. Ik woon in Emmen met mijn vriend en onze 2 kinderen. Daar woont ook onze erfenispoes(van mijn opa&oma), die soms naar de naam Beertje luistert. Ons hondje, mijn maatje, heb ik helaas in 2018 moeten laten inslapen op 18 jarige leeftijd. Daarnaast heb ik nog een Fries paard en 2 shetlanders, deze staan gestald bij mijn ouders. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met de kinderen en mijn paard waar ik ook wedstrijden mee rijd.

Shalida Schoenmakers

Assistente

Mijn naam is Shalida Schoenmakers. In juli 2019 ben ik afgestudeerd aan het Terra MBO Emmen als Paraveterinair. Sinds Maart 2020 ben ik werkzaam in de praktijk waar ik mijn laatste 2 studiejaren met veel plezier stage heb gelopen. Ik ben altijd een enorme dierenliefhebber geweest en heb daarom van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Hetgeen wat het werk zo leuk maakt is dat geen dag hetzelfde is en je dus niet weet wat de dag je brengt. Ik woon samen met mijn vriend, hond, 3 katten en 4 konijnen in Emmer-Compascuum. Zelf heb ik nog een paard dat ik regelmatig rijd en af en toe nog mee neem op wedstrijd. In mijn vrije tijd ben ik dan ook veel op stal te vinden en mag ik graag met mijn vriend en hond lekker wandelen in het bos of samen zwemmen.

Nynke Meruma

Monique Schipper

Sterkliniek Emmen

Vreding 6
7811 AZ Emmen
info@sterkliniekemmen.nl

0591-686666

Niet-urgente vragen

Heeft u vragen over voeding, ontvlooien, vaccinaties of iets anders? Stuur ons dan een mailtje. Vaak heeft u binnen 2 á 5 dagen een reactie van ons terug.

Mailen

Openingstijden tijdens feestdagen

Tijdens feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. Klik hier voor meer informatie

Aangepaste openingstijsen